Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@00:49:41 GMT

نقشه راه برای عضویت کی یف در اتحادیه اروپا

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۹۹۹۵

نقشه راه برای عضویت کی یف در اتحادیه اروپا

روز چهارشنبه و پنجشنبه نشست موسوم به «گروه تماس دفاعی اوکراین» در مقر ناتو در بروکسل با حضور 50 نماینده از کشورهای مختلف برگزار شد که در آن کمک‌های امنیتی و نظامی بیشتر به اوکراین و وضعیت ناتو در این جنگ، مورد بررسی قرار گرفت.

روزنامه ایران: این نشست در حالی برگزار شد که همزمان سران شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در سفری به کی یف وعده دادند در آینده‌ای نزدیک عضو این اتحادیه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز نیز کمیسیون اروپا از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا حمایت کرد و کی یف هم بلافاصله خواهان عضویت در این اتحادیه شد.


دلیل برپایی این نشست‌های همزمان را می‌توان با توجه به شرایط جنگی در اوکراین و تشدید حملات و تصرفات روسیه در شرق این کشور، اجماع‌سازی و تقویت اتحاد جناح غرب برای مقابله با روسیه برشمرد. مضاف بر آن، عدم صادرات غلات از اوکراین و قبضه شدن آن به دست نیروهای روسیه، به بحران غذا علاوه بر بحران انرژی در غرب نیز افزوده است. از سویی دیگر، زمزمه‌های عدم پایبندی به فرامین امریکا توسط کشورهایی که در اثر تحریم علیه روسیه، تحت فشار داخلی قرار گرفته و در حال خروج از خط تحریمی علیه آن هستند، هشداری برای واشنگتن است.


کمک های نظامی
به گزارش «آناتولی»، در همین ارتباط «لوید آستین»، وزیر دفاع و نماینده امریکا نیز بعد از نشست ناتو در بروکسل اعلام کرد که این کشور کمک یک میلیارد دلاری و تجهیزات پیشرفته‌تری همچون مهمات سیستم‌های موشک پرتاب چندگانه هدایت شونده، سیستم‌های دفاعی هارپون و هزاران سیستم ایمنی به اوکراین ارسال خواهد کرد. در ادامه نیز، ضمن اشاره به برهم خوردن نظم بین‌الملل در دوره کنونی، به تقویت حمایت از اوکراین در مقابل روسیه تأکید کرد و تلویحاً نگرانی خود را از نتایجی که نظام تک قطبی مطلوب خود را تهدید می‌کند به نمایش گذاشت.اکنون جبهه غرب به رهبری امریکا در نقطه تعیین کننده‌ای قرار گرفته که الزام به اتخاذ تدابیر برای برون رفت از آن به صورت فوری احساس می‌شود. بر همین اساس، استفاده از تجهیزات پیشرفته برای رویارویی با روسیه، شیوه جدیدی است که در بروکسل پی‌ریزی شد. ارسال تسلیحات جدید نشان می‌دهد که غرب در حال هدایت جنگ به سمت تشدید درگیری‌ها و بالابردن سطح عملیاتی آن است. چرا که پیشتر ارسال تجهیزات ساده و حتی مستعمل برای فرسایشی کردن جنگ جهت تضعیف روسیه و نهایتاً مغلوب کردن آن، مثمر ثمر نبوده است. این اقدامات برای این است که با وادار کردن روسیه به استفاده از تسلیحات پیشرفته‌تر، ادامه نقشه راه فرسایشی شدن جنگ را در سطح بالاتری حفظ کنند.


کمک های دیپلماتیک
در نشست کمیسیون اروپا نیز که دیروز برگزار شد، نامزدی اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفت و تأیید شد. این در حالی است که بررسی آن، مطابق قوانین اروپا ممکن است سال‌ها به طول بینجامد و نتیجه آن در هاله‌ای از ابهام است. بنابراین انتظار می‌رود این اقدام برای تأثیر روانی جهت تقویت و حفظ قوای جنگی در میان نظامیان اوکراین باشد. هرچند که پیش از برپایی این نشست، رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی در سفری به کی یف و دیدارهایی که با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین داشتند، خواهان تسریع درعضویت اوکراین در اتحادیه اروپا شدند. حمایت‌های بی‌دریغ «مکرون» در این دیدار در حالی بود که پیش از آن خبرها حاکی بود، روسیه صادرات گاز به فرانسه را قطع کرده است. در این میان، امریکا نیز سعی کرد با اعلام عدم دخالت در عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، تقویت جبهه از سوی خود را از آسیب اعتمادزایی حفظ کرده و خود را از نتیجه احتمالی تبرئه کند. بویژه که بایدن در هفته گذشته طی اظهاراتی درمورد نادیده گرفتن هشدارهای واشنگتن توسط زلنسکی، سعی کرد از عدم حصول نتیجه مورد انتظار شانه خالی کرده و توپ را به زمین اوکراین بیندازد. زیرا به گفته تحلیلگران وزنه پیروزی در جنگ در بهترین شرایط متعادل است و حتی برخی نیز آن را به نفع روسیه می‌دانند.در نهایت آنچه مشخص است این است که امریکا می‌کوشد با فروزان نگه داشتن شعله جنگ در اوکراین، مذاکرات و راه حل‌های دیپلماتیک را به نقطه کور برساند و اوکراین را تا آخرین لحظات در مقابل روسیه نگه دارد. چرا که بیم آن می‌رود، نتایج آن با توجه به شرایط موجود، بدون هیچ دستاوردی به نفع روسیه تمام گردد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۹۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه

پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، آمریکا و شرکایش طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه وضع کردند و امید داشتند این تحریم‌ها بتواند مسکو را به زانو در آورد. با این حال، گذشت زمان نشان داد روسیه می‌تواند با جایگزین کردن کشور‌های دیگر، به خوبی جای خالی کشور‌های غربی را پر کند؛ موضوعی که به مذاق آمریکا و متحدانش خوش نمی‌آید. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ۳ منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود امروز (چهارشنبه) اعلام کردند ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا در حال اعمال فشار به امارات متحده عربی هستند تا مانع از همکاری این کشور در دور زدن تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین شود. 

یک مقام انگلیسی در این باره گفت: مقاماتی از آمریکا، انگلیس، و اتحادیه اروپا هفته گذشته به امارات متحده سفر کردند تا تلاش‌هایی هماهنگ برای جلوگیری از ورود کالا‌های تحریم شده به روسیه به واسطه ابوظبی را داشته باشند.

منابع غربی می‌گویند مقامات آمریکایی و متحدانش بار‌ها طی نشست‌های مختلف از امارات متحده عربی خواسته اند اطلاعاتی درباره صادرات کالا و خدمات به روسیه را ارائه کند. این موضوع به ویژه درباره کالا‌هایی که به صورت صادرات مجدد و کالا‌هایی که کاربرد دو گانه دارد ضرورت بیشتری داشته است. 

یک مقام اماراتی بدون اشاره به اینکه آیا مذاکراتی در این باره میان طرفین انجام شده یا نه اجتناب کرد، اما تاکید کرد ممنوعیت برای جلوگیری از صادرات برخی کالا‌ها با کاربرد دوگانه که برای کاهش منازعه اوکراین ضروری است، صادر شده و داده‌های آماری نشان می‌دهد صادرات مجدد چنین اقلامی صورت نگرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ماکرون: اروپا در معرض خطر قریب‌الوقوع قرار دارد
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود