Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگران معتقدند مرزهای کشور جدید ایجاد شده در صورت موفقیت میدانی ارتش روسیه، از شهر خارکیف در شمال شرق اوکراین تا بندر اودسا در جنوب غربی این کشور را شامل خواهد شد.

جنوب نیوز _ چهل روز از جنگ روسیه و اوکراین می‌گذرد و اکنون تقریبا بر همگان روشن شده است که مسکو دیگر به دنبال تسخیر شهر کی‌یف و سرنگونی دولت زلنسکی نیست و طرحی جایگزین به منظور ورود با دست بالا به مذاکرات سیاسی پایان جنگ در دست اجرا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت ارتش و قوای دفاعی اوکراین در نبرد دفاع از پایتخت در جبهه شمالی اوکراین پیروز شده و ارتش روسیه پس از متحمل شدن خسارات و تلفات سنگین ناچار به عقب نشینی و تخلیه این مناطق شد؛ در حالی که در همون روز نخست جنگ تا فاصله ۲۵ کیلومتری پایتخت اوکراین نیز پیشروی کرده بود.

آخرین نقشه میدانی جنگ اوکراین

در جبهه جنوبی اوکراین و محدوده شمال شبه جزیره کریمه و حاشیه رودخانه دنیپرو، از روز نخست جنگ اوکراینی ها توان اندکی برای دفاع در برابر قوای روسی از خود نشان دادند و اگرچه عبور ارتش روسیه از رودخانه دنیپرو به سمت غرب و تصرف شهر میکولایف ناکام ماند اما در حاشیه شرقی این رودخانه حدفاصل شهرهای خرسون تا بندر ماریوپل در جنوب شرق اوکراین به سادگی توسط آنها تصرف شده است.

اما آنچه که احتمالا تکلیف نهایی نبرد را مشخص خواهد کرد وضعیت جبهه شرق و شمال شرق اوکراین است.

طرح "اوکراین جدید" بر روی میز

با عقب نشینی ارتش روسیه از شمال کی‌یف و انتقال واحدهای نظامی به جبهه شرقی به نظر می‌رسد کرملین قصد دارد به هر نحوی که شده گره کور میدانی در مناطقی نظیر خارکیف، سومی و ایزیوم را باز کرده و با تکمیل طرح استقلال دونباس که پیش از شروع جنگ نیز جدایی آنها از خاک اوکراین توسط پوتین و مجلس دومای روسیه به رسمیت شناخته بود، بخش بزرگتری از خاک اوکراین را که شامل شهرهای صنعتی، مناطق با جمعیت روس تبار، ساحل شمالی دریای سیاه و بنادر مهم آن باشد را تبدیل به کشوری تحت عنوان "اوکراین جدید" کند.

تحلیلگران معتقدند مرزهای کشور جدید ایجاد شده در صورت موفقیت میدانی ارتش روسیه، از شهر خارکیف در شمال شرق اوکراین تا بندر اودسا در جنوب غربی این کشور را شامل خواهد شد.

دشوارترین مراحل اجرای چنین طرحی نیز دقیقا به شروع و پایان مرزهای آن مرتبط است یعنی شهر خارکیف در ۲۵ کیلومتری مرز روسیه که ۴۰ روز است در برابر ارتش روسیه مقاومت کرده و تا امروز تسخیر نشدنی به نظر رسیده است و دیگری بندر استراتژیک اودسا که شدیدا مسلح شده و مدت هاست برای عملیات آبی-خاکی احتمالی ارتش روسیه آماده می‌شود.

وحشت نخست وزیر بریتانیا از احتمال حمله روسیه به اودسا

روز گذشته بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا که احتمالا زمزمه‌های احتمال حمله آبی-خاکی ارتش روسیه به بندر اودسا توسط سازمان های جاسوسی انگلیسی به گوش وی رسیده است اعلام کرد که شخصا علاقه مند است تا تسلیحاتی نظیر موشک‌های ضد کشتی را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد تا بتواند با استفاده از آنها مانع از سقوط بندر اودسا شود.

آثار حمله موشکی ارتش روسیه به مخازن سوخت بندر اودسا

این سخنان جانسون در حالی است که پیش از شروع جنگ زلنسکی و فرماندهان ارتش اوکراین رسما درخواست ارسال موشک های ضد کشتی را از کشورهای غربی کرده بودند اما هیچ کشوری حاضر به ارسال این تسلیحات به اوکراین نشدند.

آندری کلین سفیر روسیه در لندن در واکنش به احتمال ارسال این تسلیحات به اوکراین هشدار داد موشک های ضد کشتی که از سوی بریتانیا به خاک اوکراین ارسال شوند تبدیل به اهداف مشروعی برای حمله ارتش روسیه خواهند شد.

موشک ضد کشتی "هارپون" نیروی دریایی انگلیس

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: موشک های ضد کشتی شرق اوکراین بندر اودسا ارتش روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۷۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

به گزارش خبرآنلاین در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

به نقل از ایسنا کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901253

دیگر خبرها

  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • (ویدئو) اصابت موشک بالستیک روسیه به شهر اودسا
  • عملیات ارتش روسیه در مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین