Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@02:57:14 GMT

نقشه جنگ‎ها و درگیری‎های مسلحانه در سطح جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۰۹۵۶

نقشه جنگ‎ها و درگیری‎های مسلحانه در سطح جهان

جنگ و درگیری‎های مسلحانه در بسیاری از نقاط جهان ادامه دارد که باعث مرگ هزاران نفر شده است.

خبرگزاری میزان - فرهنگ لغت آکسفورد «جنگ» را اینگونه تعریف می‌کند: حالت درگیری مسلحانه بین کشور‌های مختلف یا گروه‌های مختلف در داخل یک کشور؛ حالت رقابت یا خصومت بین افراد یا گروه‌های مختلف؛ و یک کمپین پایدار علیه یک موقعیت یا فعالیت نامطلوب.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «وورلد پاپولیشن ریویو»، دلایل احتمالی زیادی برای شروع جنگ بین کشور‌ها یا اغلب در داخل کشور‌ها وجود دارد؛ از این میان می‌توان به سود اقتصادی، منفعت سرزمینی، ناسیونالیسم، جنگ داخلی و انقلاب سیاسی اشاره کرد.

همه جنگ‌ها با اعلام رسمی جنگ بین طرفین رسمیت نمی‌یابد.

همچنین، هر درگیری مسلحانه جاری به عنوان جنگ طبقه بندی نمی‌شود.

این مقاله از تعریف برنامه داده‌های درگیری «اوپسالا» استفاده می‌کند، که جنگ را به عنوان «یک درگیری مبتنی بر دولت که به حداقل هزار مرگ مرتبط با نبرد در یک سال تقویمی خاص می‌رسد» توصیف می‌کند.

ارقام تلفات شامل هر نظامی کشته شده در عملیات و همچنین غیرنظامیانی است که به عمد کشته شده‎اند (مثلاً در اثر بمباران یا حملات دیگر).

درگیری روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲

در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، فدراسیون روسیه عملیاتی نظامی در اوکراین را آغاز کرد.

پس از به رسمیت شناختن رسمی مناطق دونتسک و لوهانسک در ۲۱ فوریه، رئیس‌ جمهور روسیه، نیرو‌هایی را به اوکراین اعزام کرد.

از ۲۴ فوریه، نیرو‌های روسیه کنترل تاسیسات هسته‌ای چرنوبیل را به دست گرفتند.

از غروب ۲۵ فوریه، نیرو‌های روسیه همچنین یک فرودگاه در نزدیکی کی‌یف را تحت کنترل گرفتند.

تا ۱۱ مارس، بیش از ۲.۳ میلیون اوکراینی از کشور خارج شده و عمدتاً به لهستان (۱.۴ میلیون پناهنده) و همچنین در مجارستان، اسلواکی و سایر کشور‌های اروپایی، از جمله، تا حدودی به روسیه، پناهنده شدند.

آمریکا، آلمان و چندین کشور دیگر نیز تحریم‌های اقتصادی گسترده‌ای، مانند تحریم خرید نفت و گندم روسیه و منع کردن بانک‌های روسیه از شبکه مالی سوئیفت، در جهت محدودیت توانایی روسیه برای انجام معاملات بین‌المللی را علیه این کشور وضع کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: میلیون‌ها یمنی در معرض مرگ ناشی از قحطی و گرسنگی سازمان ملل: ما به صلح برای مردم اوکراین و جهان نیاز داریم

کشور‌های با بیش از ۱۰ هزار کشته ناشی از جنگ در ۲۰۲۰/۲۰۲۱

افغانستان

جنگ در افغانستان از سال ۱۹۷۸ به طور مداوم آغاز و پایان یافته است.

آخرین جنگ در این کشور سال ۲۰۰۱ آغاز شد و عمدتاً حول محور نیرو‌های آمریکا و نیرو‌های متحد افغانستانی در حال جنگ با طالبان بود.

بر اساس پروژه داده‌های مکان و رویداد درگیری مسلحانه (ACLED) تنها در سال ۲۰۲۰، ۳۰ هزار و ۹۳۶ مورد مرگ و میر در این کشور تایید شده بود.

خروج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ باید نشان دهنده پایان این درگیری خاص باشد، اما انتظار می‌رود که جنگ بین طالبان و گروه‌های دیگر، از جمله داعش، که فرودگاه کابل را در جریان تخلیه‌های نیرو‌های آمریکایی هدف قرار داد، ادامه یابد.

اتیوپی (همچنین شامل اریتره)

تنش بین احزاب سیاسی درگیر در اتیوپی در نوامبر ۲۰۲۰ به یک جنگ داخلی خشونت آمیز تبدیل شد.

اریتره که از شمال با اتیوپی همسایه است نیز نیرو‌های خود را وارد درگیری کرده است.

خشونت به کشور‌های همسایه سرایت کرده است و درگیری‌های جداگانه‌ای در سودان و سومالی رخ داده است.

این جنگ که «جنگ تیگرای» نام داشت، بر اساس منطقه‌ای که در آن آغاز شد، تا سپتامبر ۲۰۲۱، به بیش از ۹ هزار تلفات مستند، منجر شده بود (اگرچه برخی منابع بیش از ۵۰ هزار نفر را تخمین می‌زنند).

گزارش‌ها نشان می‌دهد که جنایات جنگی رایج است.

مکزیک

جنگ مواد مخدر مکزیک یک درگیری مداوم بین دولت مکزیک و چندین کارتل قاچاق مواد مخدر است.

تخمین زده می‌شود که جنگ با مواد مخدر از ژانویه ۲۰۰۶ تا می ۲۰۲۱ به کشته شدن حداقل ۳۵۰ هزار نفر، با بیش از ۷۲ هزار مفقود، نفر منجر شده است.

یمن و ائتلاف سعودی

درگیری‎های یمن در سپتامبر ۲۰۱۴ آغاز شد.

عربستان در اوایل سال ۲۰۱۵ در یمن مداخله کرد و ائتلافی از کشور‌های آسیایی و آفریقایی را با حمایت اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا هدایت کرد.

بر اساس برخی تخمین‎ها، بیش از ۱۴۰ هزار تلفات از زمان شروع جنگ، از جمله نزدیک به ۲۰ هزار مورد تنها در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.

 

 

درگیری‌هایی با هزار تا ۱۰ هزار تلفات

چندین کشور به دلیل شورش‌ها در حال جنگ هستند؛ الجزایر، بورکینافاسو، کامرون، چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، لیبی (همچنین جنگ داخلی)، مالی (همچنین جنگ داخلی)، موزامبیک، نیجر، نیجریه، تانزانیا و تونس. کلمبیا، میانمار، لیبی و مالی در بحبوحه جنگ داخلی هستند.

جنگ کلمبیا نیز یک جنگ علیه مواد مخدر است.

همچنین سودان جنوبی به دلیل خشونت‌های قومی درگیر جنگ است.

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل روسیه اوکراین مکریک اتیوپی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تحولات بین الملل روسیه اوکراین اتیوپی جنگ داخلی مواد مخدر کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۰۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله مسلحانه به خودروی پزشکان در کرخه

به گزارش صدای ایران از ایسنا،علیرضا نجفی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با اشاره به انتشار خبر حمله مسلحانه به خودروی پزشکان در کرخه اظهار کرد: ساعت ۱۳:۳۰ روز گذشته (۱۱ اردیبهشت‌ماه) خودروی پزشکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان کرخه که پس از پایان وقت کاری و در راه بازگشت به اهواز بودند، مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت. وی با بیان اینکه در این حادثه شلیکی رخ نداد، افزود: در این حادثه افراد ناشناسی با متوقف کردن خودروی پزشکان، با سلاح سرد برای آنها مزاحمت ایجاد کردند و اکنون موضوع از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است. 


وی با بیان اینکه در این حادثه شلیکی رخ نداد، افزود: در این حادثه افراد ناشناسی با متوقف کردن خودروی پزشکان، با سلاح سرد برای آنها مزاحمت ایجاد کردند و اکنون موضوع از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است.

این دانشگاه اعلام کرد خودروی پزشکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان کرخه، پس از پایان وقت کاری و در راه بازگشت به اهواز، مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت. به دنبال این اتفاق، دکتر محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دستور ویژه‌ای برای پیگیری مشکل پیش آمده برای پزشکان صادر کرد.

با توجه به ایجاد مزاحمت و بروز برخی مشکلات برای بعضی از پزشکان و اماکن بهداشتی درمانی کرخه، این موضوع به صورت ویژه توسط مدیریت شهرستان در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • حمله مسلحانه به خودروی پزشکان در کرخه
  • شاید ما در حال حاضر در یک جنگ جهانی هستیم!
  • درگیری شدید بین تظاهرکنندگان و پلیس در فرانسه+ فیلم
  • به روز رسانی نقشه شهر همدان
  • نقشه شهر همدان به‌روزرسانی می‌شود
  • اعلام وضعیت اضطراری در ۵ استان اکوادور+ فیلم
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم