Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@17:38:42 GMT

اوکراین از تاریخچه تا جنگ با روسیه + نقشه و مردم

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۱۱۶۵

اوکراین از تاریخچه تا جنگ با روسیه + نقشه و مردم

کشور اوکراین یکی از کشورهای اروپای شرقی است که به دلیل برخورداری از جاذبه های گردشگری متعدد مورد توجه بسیاری از گردشگران سراسر جهان قرار گرفته است.

به گزارش ایمنا، اوکراین (Україна) از کشورهای اروپای شرقی است و از شرق با روسیه، در شمال با بلاروس، از غرب با لهستان، اسلواکی و مجارستان؛ از جنوب شرقی با رومانی و مولداوی هم مرز است، در جنوب آن دریای سیاه و دریای آزوف قرار دارد، پایتخت آن شهر کی‌اِف و زبان رسمی آن اوکراینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور اوکراین

اوکراین سرزمینی تقریباً هموار و متشکل از علفزارهای حاصلخیز است و به همین دلیل زراعت یکی از کارهای مهم مردم آن به شمار می‌رود. این کشور آثار تاریخی متعددی را در خود جای داده و وجود این جاذبه‌ها نشان از تاریخ غنی آن دارد.

تاریخچه اوکراین

اوکراین یکی از باقدمت ترین کشورهای جهان است. از حدود ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح سکونت انسان در این منطقه آغاز شده است. در دوران نوسنگی و زمانی که فرهنگ (کوکوتنی تریپلی) در در یک منطقه وسیع گسترش پیدا کرد مناطقی از اوکراین در مرز زندگی این افراد قرار گرفته بود. این مردم حدود ۴ هزار سال در اوکراین سکونت داشتند و قبل از حدود ۷۰۰ الی ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، اوکراین بخشی از سرزمین سکاها به شمار می‌رفت. رونق اوکراین به اواسط قرن ۶ بعد از میلاد مسیح می‌رسد و از این زمان اوکراین به یک منطقه مهم در جهان تبدیل شد. اوکراین محبوبیت خود را مدیون زمین‌های حاصلخیز است.

موقعیت و جمعیت اوکراین

جمعیت کشور اوکراین در سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۶ میلیون نفر بود و طبق آمار ۷۷٫۸ درصد از جمعیت اوکراین را نژاد اوکراینی و مابقی را نژادهای روسی (۱۷٫۳ درصد)، بلاروسی (۰٫۶ درصد)، مولداوی، تاتارهای کریمه (۰٫۵ درصد)، بلغارها (۰٫۴ درصد)، مجارستانی (۰٫۳ درصد)، رومانیایی (۰٫۳ درصد)، لهستانی (۰٫۳ درصد)، یهودیان (۰٫۲ درصد)، ارامنه (۰٫۲ درصد)، یونانی‌ها (۰٫۲ درصد) و تاتارها (۰٫۲ درصد) تشکیل می‌دهند.

زبان و مذهب اوکراین

، حدود ۹۶٫۲ درصد جمعیت اوکراین مسیحی هستند و پس از آن اسلام با ۰٫۷ درصد و یهودیت ۰٫۶ درصد و سایر ادیان ۲٫۵ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. زبان مردم اوکراین از گروه زبان‌های شرقی است و شباهت زیادی به زبان روسی دارد، لغات مورد استفاده در زبان اوکراینی بیشتر بر گرفته از زبان لهستانی است ولی دستور زبان آن به مانند زبان روسی است.

اقتصاد اوکراین

در زمان شوروی، اوکراین دومین اقتصاد بزرگ اتحاد جماهیر شوروی بود و یک بخش صنعتی و زراعی مهم به حساب می‌آمد. پس از فروپاشی شوروی، نظام اقتصاد با برنامه این کشور به سمت یک اقتصاد بازاری تغییر کرد که روند این انتقال برای اکثریت جامعه که دچار فقر بودند، بسیار دشوار بود. پس از فروپاشی شوروی اقتصاد اوکراین به شدت محدود شده و زندگی روزانه برای یک فرد معمولی که در اوکراین زندگی می‌کرد بسیار دشوار بود. تعداد قابل توجهی از روستاییان بوسیله غذایی که خودشان می‌کاشتند زندگی می‌کردند، برخی نیز دو یا چند شغل داشتند و از طریق مبادله کالا با کالا مایحتاج اولیه‌شان را تهیه می‌کردند.

واحد پول اوکراین

واحد پول اوکراین گریونی یا گریوناکه با انحصار UAH شناخته می‌شود . واحد کوچک‌تر از گریونا کاپک است که هر ۱۰۰ کاپک برابر با یک گریونا است و همچنین برای پول خرد واحد کاپک استفاده می‌شود و هر ۱۰۰ کاپک برابر با یک گریونا ماست. در اغلب فروشگاه‌های عمومی و خصوصی، هتل‌ها، فرودگاه‌ها و صرافی‌های رسمی امکان تبدیل ارز وجود دارد که به نرخ آزاد عمل می‌کنند.

اوکراین از فروپاشی تا انقلاب نارنجی

سال ۱۹۹۴ میلادی برای کشور اوکراین سال شروع تغییرات بود و در این سال و در اوج ناکامی و فلاکت اقتصادی، مردم آن کشور به پای صندوق رأی رفتند و لئونید کوچما را به عنوان دومین رئیس‌جمهور کشور مستقل اوکراین برای دو دوره انتخاب کردند. وی اقدامات بسیار مؤثری در صحنه سیاست و اقتصاد اوکراین شروع کرد که به طور خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انتشار اوراق قرضه داخلی و وام گرفتن از دولت‌های خارجی کاهش استقراض از بانک مرکزی از ۱۲ درصد به ۲ درصد کاهش کسری بودجه از ۱۳ درصد به ۵ درصد معرفی گریونا به عنوان واحد پول جدید و در نهایت پس از اصلاحات زیاد، حذف ۵ صفر از پول ملی

در سال ۲۰۰۴ میلادی، ویکتور یانوکوویچ به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد که اعتراض مردم را به همراه داشت، در نهایت پس از تقریباً سه ماه اعتراض، دادگاه عالی اوکراین انتخابات را باطل کرد و انتخابات مجدد زیر نظر موشکافانه ناظران داخلی و بین‌المللی برگزار شد که این بار یوشچنکو با ۵۲ درصد آرا، رئیس جمهور اوکراین شد و اعتراضات این کشور با استفاده از نمادهای نارنجی رنگ همراه بود به انقلاب نارنجی اوکراین معروف شد.

جنگ روسیه و اوکراین

در اوایل سال ۲۰۱۴ اعتراضاتی گسترده کی‌یف و سراسر اوکراین را در برگرفت. نتیجه این اعتراضات برکناری «ویکتور یانوکوویچ» رئیس جمهور طرفدار مسکو بود؛ در سال ۲۰۱۵ با میانجیگری فرانسه و آلمان توافق نامه‌ای میان روسیه و اوکراین امضا شد که به توافقنامه مینسک معروف شد.

به رسمیت شناخته شدن استقلال استان‌های جدایی‌طلب اوکراین و ارسال نیروهای نظامی به این مناطق از سوی روسیه، بهانه‌ای را برای ولادیمیر پوتین فراهم کرده تا دستور عملیات نظامی در خاک اوکراین را صادر کند.

در بامداد پنجم اسفند ۱۴۰۰( ۴ فوریه ۲۰۲۲) روسیه از زمین و آسمان و دریا به اوکراین حمله کرد و در کمتر از ۴۸ ساعت توانست به حوالی کی‌یف، پایتخت این کشور برسد و مناطقی از جمله خارکیف را تصرف کند.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: که در پاسخ به درخواست رهبران دو منطقه «دونتسک» و «لوهانسک» تصمیم به انجام یک عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از غیرنظامیان دونباس گرفته است. وی تاکید کرد که روسیه چاره‌ای جز این اقدام نداشته است. به دنبال فرمان پوتین، حملات هوایی گسترده روسیه علیه اوکراین آغاز شد. طبق گزارش رسانه‌های روسیه، حملات روس‌ها با شلیک پرتعداد موشک‌های «کروز» و «بالستیک» آغاز شد.

کد خبر 558071

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نقشه اوکراین و روسیه جمعیت اوکراین در سال 2020 اروپای شرقی روسیه پوتین کی اف تاریخچه Ukraine جنگ Ukraine کریمه شوروی شوروی سابق اقتصاد اوکراین اتحاد جماهیر شوروی کشور اوکراین فروپاشی شوروی پارلمان اوکراین زبان اوکراینی مردم اوکراین اوکراین در نقشه ازدواج در اوکراین زنان اوکراین اوکراین اکراین روسیه و اکراین حمله روسیه به اوکراین جنگ اوکراین و روسیه پایتخت اوکراین جنگ روسیه و اوکراین روسیه و اوکراین اغاز جنگ اوکراین بحران اوکراین مناقشه اوکراین اغاز جنگ روسیه و اوکراین تنش اوکراین رییس جمهور اوکراین ارتش اوکراین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کشور اوکراین رئیس جمهور ۰ ۲ درصد ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟

روزنامه کی‌یف پست در گزارشی مدعی شده که ایالات متحده ۸۱ فروند هواپیمای جنگی قدیمی و از رده خارج دوران شوروی را از قزاقستان خریداری کرده است.

به گزارش روزیاتو، قزاقستان که در حال ارتقای ناوگان هوایی خود است، ۱۱۷ هواپیمای جنگنده و بمب افکن متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، جنگنده بمب افکن‌های میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب افکن‌های سو-۲۴ مربوط به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ را به حراج گذاشته است.

به گفته این روزنامه اوکراینی، ارزش فروش اعلام شده یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) قزاقستانی یا ۲.۲۶ میلیون دلار بوده است که بر اساس آن، معادل میانگین ارزش هر هواپیما ۱۹،۳۰۰ دلار برآورد می‌شود. به نقل از کی‌یف پست، کانال تلگرامی اوکراینی Insider UA تایید کرده است که ایالات متحده ۸۱ فروند از این هواپیما‌های جنگی قدیمی و از رده خارج را خریداری کرده است.

MiG-۳۱

به گزارش این روزنامه، انگیزه پشت خرید این جنگنده‌های ساخت شوروی توسط ایالات متحده فاش نشده است، اما احتمال استفاده از آن‌ها در اوکراین، جایی که هواپیما‌های مشابه در حال خدمت هستند، افزایش یافته است. ریپورتر، یک سایت خبری انگلیسی زبان روسی گفته که این فروش از طریق شرکت‌های خارج از کشور انجام شده است. به گفته کی‌یف پست، با توجه به اتکای مداوم اوکراین به سلاح‌های دوران شوروی، این هواپیما‌ها می‌توانند به عنوان منبع قطعات یدکی یا به صورت استراتژیک به عنوان طعمه در فرودگاه‌ها مستقر شوند.

Mig-۲۹

بر اساس گزارش مجله Airforce Technology، جنگنده Mikoyan MiG-۳۱ یک رهگیر مافوق صوت است که برای دفاع از حریم هوایی شوروی طراحی شده و در دوران جنگ سرد نقش مهمی ایفا کرد. میگ-۲۷ که از میگ-۲۳ گرفته شده است، یک هواپیمای با تخصص در حمله به اهداف زمینی بوده و در درگیری‌هایی مانند جنگ شوروی و افغانستان به کار گرفته شد. میگ-۲۹ در نبرد‌های هوا به هوا تبحر داشت، به طور گسترده صادر شد و همچنان در خدمت برخی از نیرو‌های هوایی در سراسر جهان قرار دارد. با وجود قدمت بالایش، Su-۲۴ – یک بمب افکن تاکتیکی مناسب عملیات در تمام شرایط آب و هوایی – همچنان در خدمت چندین نیروی هوایی، از جمله نیرو‌های هوافضای روسیه و نیروی هوایی اوکراین قرار دارد.

sukhoi su-۲۴

قزاقستان که قبلاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، روابط نزدیکی با روسیه داشته و از نظر تاریخی یکی از قوی‌ترین متحدان این کشور بوده است. اما این رابطه پس از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده، قزاقستان بیشتر با غرب همسو شد که خشم برخی‌ها در روسیه را برانگیخت. بر اساس تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشور‌های غربی، نشان‌دهنده دور شدن قزاقستان از روابط تاریخی با مسکو است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در مارس ۲۰۲۳ از قزاقستان دیدن کرد و تصریح کرد که ایالات متحده قویا از “استقلال و تمامیت ارضی آن” حمایت می‌کند. برخی از طرفداران پرسروصدای روسیه پیشنهاد کرده اند که روسیه پس از حمله به اوکراین باید به سراغ قزاقستان برود. یکی از مفسران تلویزیون روسی، ولادیمیر سولوویوف، تصریح کرده که کشورش «باید به این واقعیت توجه کند که مشکل بعدی قزاقستان است، زیرا فرآیند‌های نازیستی مشابه می‌تواند مانند اوکراین در آنجا رخ دهند». توافق‌نامه‌های متعدد در زمینه تجارت، آموزش، محیط‌زیست و ذخایر معدنی نشان‌دهنده تعمیق روابط بین قزاقستان و کشور‌های غربی است، در حالی که این کشور در حال مدیریت چالش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از رقابت کشور‌های همسایه مانند روسیه، چین و افغانستان است.

دیگر خبرها

  • ماکرون: اروپا در معرض خطر قریب‌الوقوع قرار دارد
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • آمریکا قصد دارد این ۳ کشور را به آتش جنگ اوکراین بکشاند
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس